Kerst caprese

8 december 2022

Kerst caprese

Dit recept is voor mij echt kerst op een bordje. De kleuren, de vorm van een zuurstok, maar dan de caprese versie; ik vind het geweldig.

Deze kun je in het klein maken as voorgerecht, maar je kunt een plank als deze ook op tafel zetten tijdens het kerstdiner, zodat het een gerecht to share wordt.

Het vult niet enorm, het is wél lekker én de krokante brioche broodjes zijn gewoon amazing erbij.

Ik zit iedere dag úúúren op Pinterest en kijk zo naar hoe mensen hun bordjes opmaken, of ik nieuwe recepten kan vinden en welke ingrediënten bij elkaar passen. Dit stuurde een collega in het weekend en ik moest gelijk zoiets namaken.

1 schaal

Ingrediënten

• 2 vleestomaten

• 1,5 bol mozzarella

• Snuf Italiaanse kruiden

• Groene pesto

• Basilicumblaadjes

• 2 brioche broodjes

• Peper en zout

• Olijfolie

Bereiding

• Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes. Leg deze om en om als een kerst zuurstok op een houten plank.

• Snijd plakjes van de brioche broodjes, verdeel deze over een bakplaat met bakpapier, strooi er wat zout over en besprenkel met wat olijfolie. Zet deze schaal voor ongeveer 5 minuten op 180 graden in de oven.

• Strooi wat Italiaanse kruiden, peper en zout over de tomaat en mozarella en schep overal een klein beetje pesto op. Besprenkel alles met een scheutje olijfolie.

• Verdeel de blaadjes basilicum over de schaal en leg de broodjes eronder.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies