Een taart die ikzelf geweldig vond, maar mijn hele familie ook. Ik maakte ‘m voor m’n verjaardag en iedereen wilde proeven. Gelukkig viel ‘ie goed in de smaak.
Nadat ik deze foto deelde op TikTok én in mijn Instagramstory, ontplofte mijn dm. Iedereen wilde het recept zo snel mogelijk hebben, dus bij deze.
Je moet voor zo’n cheesecake wel even geduld hebben, maar je krijgt er wel wat lekkers voor terug. Wat mij betreft is dat het altijd waard!!
10-12 personen
Duur: 35 minuten bereiden + minimaal 6 uur in de koelkast
Kersen kruimel cheesecake met witte chocolade
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram bastogne koek
- 85 gram boter
Voor de vulling:
- 80 gram witte chocolade
- 500 gram philadelphia roomkaas
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix (7gr)
- 125 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma/extract
- 4 blaadjes gelatine
Voor de topping:
- 500 gram Hak vlaai & fruit kersen
Voor de crumble:
- 150 gr bloem
- 100 gr suiker
- 100 gr koude boter
- Snuf zout
- Kaneel
Bereiding
- Maal de bastogne voor de bodem fijn in een foodprocessor of blender. Laat de boter smelten en meng met de kruimels.
- Bekleed een taartvorm (23-24 cm) met bakpapier en schep het mengsel hierin. Druk met de achterkant van een lepel goed aan, zodat het een egale bodem wordt.
- Klop 150 ml slagroom stijf met de klopfix, vanille aroma en kristalsuiker. Voeg daarna de philadelphia roomkaas toe en roer goed door elkaar.
- Zet een bakje met ijskoud water neer en leg daar de blaadjes gelatine in, totdat deze heel zacht worden.
- Laat de overige 100 ml slagroom warm worden in een pan (niet koken!) en voeg hier de reep chocolade aan toe. Roer heel goed door elkaar, totdat de chocolade volledig gesmolten is.
- Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de pan. Roer weer heel goed door en voeg nu alles toe aan het roommengsel. Schep alles nu in de taartvorm en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Voeg nu de kersen toe aan de taart.
- Kneed alle ingrediënten voor de crumble met de hand, totdat er heel veel losse kruimels/korrels ontstaan. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en zet de schaal voor ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (of totdat de kruimel bruin en krokant wordt).
- Verkruimel de crumble met de hand en verdeel deze over de taart (let op; je houdt wel wat crumble over).