Kerrienoedels

16 oktober 2023

Kerrienoedels

Ik hou heel erg van kerrie en gerechten waar dat in verwerkt zit. Vroeger vond ik het altijd een feestje om kipkerrie met rijst te eten. Ik dacht dan altijd dat het een heel moeilijk recept was met 100 ingrediënten. Dat blijkt allemaal wel mee te vallen haha.

Dat dacht ik overigens over veel meer recepten. Stoofvlees of ragu maakte ik bijvoorbeeld nooit, omdat ik dacht dat het te moeilijk was. Het blijkt het makkelijkste ooit te zijn, want je bakt alles in 1 pan en dan moet je gewoon wachten.

Voor deze kerrienoedels gebruikte ik weer udon noedels. Deze vind ik zó lekker en ze zijn al voorgekookt. Let zelf wel op of je de voorgekookte noedels koopt, of dat je dit zelf moet doen. Er zit wel een verschil in namelijk. 😉

2 personen

Duur: 20 minuten

Kerrienoedels

Ingrediënten

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 300 gr Udon noedels

• 1 eetlepel kerriepoeder

• 1 theelepel paprikapoeder

• Grote snuf komijnzaad gemalen

• 200 ml kookroom

• 250 gr kipfilet

• Peper en zout

• 1 theelepel kipkruiden

• 1 prei

• 4 eetlepels doperwten

• 150 gr taugé

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een pan met wat olijfolie.

• Snijd de prei ook fijn. Voeg na een paar minuten de taugé, doperwten en prei toe aan de pan en bak lekker mee.

• Strooi paprikapoeder, peper, zout, kerriepoeder en gemalen komijnzaad over de pan.

• Schenk de kookroom en wat water erbij en laat alles even een paar minuten pruttelen.

• Voeg als laatste de noedels toe aan de pan (deze zijn als het goed is al gekookt. Check dit). Roer goed door elkaar, zodat de noedels zacht worden.

• Snijd de kipfilet in stukjes. Bak deze ondertussen met wat peper, zout en kipkruiden in een aparte pan met wat olijfolie.

• Schep de pasta op je bord en garneer met de stukjes kip.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies