Kaneel bananenbrood

17 januari 2024

Kaneel bananenbrood

Een bananenbrood is wat mij betreft altijd goed. Ik vind het dan ook echt enorm lekker, dus het maakt niet uit op welke manier ik hem eet.

Wel is het altijd weer afwachten of zo’n bananenbrood lukt en of ‘ie goed van smaak is. Deze was echt perfect. Zacht vanbinnen, een lekkere kaneelsmaak, maar niet té en de topping pasta er perfect bij. I love it !!!

Een stukje bananenbrood is natuurlijk perfect om bij de koffie te eten, maar het is ook lekker om mee te nemen naar school of werk. Ik kijk altijd zó uit naar een lekker tussendoortje, of m’n lunch op werk.

10 personen

Duur: 1,5 uur

Kaneel bananenbrood

Ingrediënten

• 3 rijpe bananen

• 125 gr amandelmeel

• 125 gr bloem

• 1 theelepel vanille aroma

• 2 eetlepels kaneel + extra voor garnering

• 3/4 zakje bakpoeder Dr Oetker

• Snuf zout

• 3 eieren

• 60 ml sojamelk

• 3 eetlepels kokosolie (die je nog moet laten smelten)

Topping

• 250 gr Philadelphia light

• 3 theelepels kaneel

• 2 handjes zelfgemaakte granola

• 1 eetlepel ahornsiroop

• 1 theelepel vanille aroma

Bereiding

• Prak de bananen in een kom.

• Voeg het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, zout, 2 eetlepels kaneel en de vanille aroma toe aan de kom. Mix door elkaar. Kluts één voor één de eieren erdoor en schenk de melk erbij.

• Smelt de kokosolie in een pan en voeg dit toe aan de kom.

• Verwarm de oven voor op 160 graden en vouw een bakpapiertje in een bakblik. Schep het hele mengsel hier in, strooi nog een beetje kaneel erover en zet het cakeblik voor 1 uur in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen.

• Meng nu de roomkaas light met 2 theelepels kaneel en vanille aroma. Schep dit over het bananenbrood.

• Meng de granola met kaneel en ahornsiroop. Schep dit op de roomkaas.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies