Kaasplank Henri Willig

27 december 2021

Kaasplank Henri Willig

Mensen die mij al een tijdje kennen, weten dat ik een méga kaas(plankjes)liefhebber ben.

Ik lust alle soorten kaas en dit is ook echt iets waar je mij voor wakker kan en mag maken.

Wanneer er op een verjaardag of feestje een kaasplankje tevoorschijn komt, probeer ik er af en toe nog van af te blijven, maar meestal sta of zit ik na 2 minuten naast het plankje en stop ik niet meer met eten.

Dit keer heb ik om het kerstdiner mee af te sluiten een plank gemaakt met de kazen van Henri Willig. Ik mocht bij hun langskomen en heb 4 soorten kaas uitgezocht, 2 soorten toast en 1 dip. Eerlijk gezegd wilde ik ze het liefst allemaal meenemen, want ik kon écht niet kiezen. Denk aan truffelkaas, koeienkaas, schapenkaas, pesto kaas etc.

Na het grote diner had ik niet verwacht dat de plank op zou gaan, maar daar had ik me in vergist. Alle kazen waren zó lekker en zo goed van smaak. En over de vijgen/rode port dip wil ik het al helemaal niet over hebben.

Zo’n plankje is eigenlijk super makkelijk samen te stellen. De kazen van Henri Willig zitten allemaal goed verpakt en kun je zelf makkelijk in blokjes of reepjes snijden. Ideaal voor een kaasplank!

Zelf voegde ik nog wat fruit en noten toe om het plankje wat frisser te maken. Een tros druiven doet het immers altijd goed.

1 grote kaasplank

Ingrediënten

• 1 baby geitenkaas jong 380+ Henri Willig

• 1 cow cheese extra old Henri Willig

• 1 cow cheese red pesto Henri Willig

• 1 pure gold Henri Willig

• 1 potje vijgen/rode port dip Henri Willig

• 1 pakje vijgen amandel toast Henri Willig

• 1 pakje gember cashewnoot toast Henri Willig

• Tros druiven

• Handje pecannoten

• 1 groene appel

• 1 sinaasappel

Bereiding

• Snijd alle kazen op jouw eigen manier. Zorg ervoor dat je van de één blokjes maakt en van de ander bijvoorbeeld reepjes. Zo zorg je ervoor dat je plank wat meer variatie krijgt. Verdeel de kazen over de plank

• Snijd de appel en sinaasappel in plakjes. Verdeel deze, samen met de druiven, ook over de plank, tussen de kaas.

• Maak er een mooie kleurshockering van.

• Leg als laatste nog wat pecannootjes tussen de kaas en zet de portdip in het midden.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies