Japanse wraps met noedels

24 juli 2021

Japanse wraps met noedels

Het werd tijd voor een nieuw recept met wraps, want wraps zijn altijd lekker, makkelijk en vullend. En dat is alles wat je wilt met een gerecht.
Wraps met kip of normaal gehakt vond ik een beetje saai en standaard. Vandaar dat ik ze nu eens maakte op Japanse wijze met noedels. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ze waren echt héél lekker.

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 wraps
  • 250 gr half om half gehakt
  • Scheut sojasaus
  • 1 kneepje honing
  • Scheut ketjap manis
  • +- 5-6 eetlepels Japanse sesamsaus
  • Bosui
  • Cashewnootjes
  • Sesamzaadjes
  • Noedels (niet teveel, is een soort onderlaagje voor op de wrap)
    1 limoen

Bereiding

  • Meng de soja, ketjap, honing, japanse sesamsaus en wat sesamzaadjes in een bakje.
  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak de wraps in een warme pan kort om en om en leg deze even apart.
  • Bak het gehakt met wat peper en zout en de cashewnootjes in een pan met olijfolie. Knijp een helft van de limoen erdoor. Voeg hier een deel van de saus aan toe en roer goed door elkaar.
  • Beleg de wraps met wat noedels en schep hier het gehakt op. Strooi er wat sesamzaadjes, gesneden bosui en gebakken uitkes over en strooi nog wat saus over het gehakt.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies