Japanse pizzastok

11 maart 2022

Japanse pizzastok

Heb je al weekend, heb je bijna weekend of werk je het hele weekend door? Je zult vást en zeker ‘s avonds trek hebben in een lekker hapje en wijntje (of een hele fles). Daar draait mijn weekend in ieder geval wel om.

Zelf kan ik er de hele week naar uitkijken. Uit m’n werk komen, beginnen met een lekker wijntje, zaterdag heerlijke gerechten en hapjes maken en eten, zondag uiteten met heel veel lekkers en maandag nog een toplunch en diner maken.

Met dit hapje ga je iedereen weer even laten beseffen hoe mooi het leven is met lekker eten.

Deze simpele Japanse pizzastok is trouwens ook héél lekker als lunch (ik spreek uit ervaring).

Ga jij hem dit weekend nog maken?

2 stokbroden

Ingrediënten

• 1 grote ciabatta stokbrood

• 1 kipfilet

• 1 sjalot

• 1/2 rode peper

• +- 6 champignons

• 1 rode paprika

• 2 handjes rucola

• Gebakken uitjes ter garnerin

• 1 bosui

• 75 gr mais uit blik

• Japanse mayonaise

• 6 eetlepels Japanse sesamsaus + extra ter garnering

• Handje walnoten

• Parmezaanse kaas ter garnering

Bereiding

• Snijd de chiabatta door tweeën, zodat je een losse boven- en onderkant hebt. Smeer beide binnenkanten in met op ieder 2 eetlepels Japanse sesamsaus.

• Snijd de kipfilet en paprika in stukjes, de peper en sjalot fijn en de champignons in partjes (als ze groot zijn nog een keer in tweeën).

• Bestrooi de kipfilet met wat kipkruiden en bak deze samen met de ui, sjalot, paprika, peper en champignons in een pan met olijfolie. Voeg hier 2 eetlepels Japanse sesamsaus aan toe en roer goed door elkaar.

• Verwarm de oven voor op 220 graden.

• Verdeel het kip-groenten mengsel over beide helften van de chiabatta met daarover wat rucola.

• Strooi wat geraspte kaas erover en strooi met je handen wat furikake kruiden (of groene zak verkruimelde wasabi crackers) over de broden. Verdeel nu wat walnoten erover.

• Zet de broden voor zo’n 6-7 minuten in de oven.

• Wanneer ze uit de oven komen spuit je zowel Japanse mayonaise als Japanse sesamsaus van de ene naar de andere kant.

• Garneer alles met wat gebakken ui en fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies