De kans dat jullie dit recept al kennen is klein, want ik heb ooit een foto van deze noedels online op Instagram gezet, maar daar stond het recept niet eens bij.
Anyway, ik heb het gerecht even 10x lekkerder gemaakt, door allemaal verschillende groenten toe te voegen, in plaats van een zak Japanse roerbakgroenten.
De foto is nu trouwens ook iétsje mooier geworden dan toen, maarja, ik kon toen ook niet weten dat ik nu op deze manier al mijn recepten met jullie deel en iedereen die als een gek maakt.
Dit is wel echt een gerecht dat iedereen lust. Wij aten hem hier wekelijks en iedere week waren we allemaal weer even enthousiast. Ten eerste omdat je pan met eten binnen 20 minuten op tafel staat en ten tweede omdat het gewoon verschrikkelijk lekker is. En dat is het enige wat we willen, toch?
2 personen
Ingrediënten
• 1 teentje knoflook
• 1 gele ui
• 1 pak eiernoedels
• 1 paksoi
• +- 8 baby mais
• 1/2 witte kool
• +- 8 champignons
• Handje cashewnootjes
• 3 coquilles p.p.
• 4 gamba’s p.p.
• Grote snuf Italiaanse kruiden
• Peper en zout
• Grote scheut ketjap manis
• Scheut sojasaus
• 1 bosui
Bereiding
• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
• Snijd de paksoi in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze, samen met de mais en sojabonen toe aan de pan.
• Voeg de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe aan de pan.
• Kook de noedels in een pan met een snuf zout en water zoals aangegeven op de verpakking en giet deze vervolgens af.
• Bestrooi de gamba’s en coquilles met peper en zout en bak deze in een aparte pan met een klont boter. Bak eerst de gamba’s en voeg de laatste 3 minuten de coquilles toe.
• Voeg nu de noedels met de ketjap en soja toe aan de pan met groenten en roer dit allemaal goed door elkaar.
• Schep de noedels op je bord, leg daar de gamba’s en coquilles op en garneer alles met fijngesneden bosui en cashewnoten.