Italiaanse kipstoofschotel met rozemarijn aardappeltjes

12 oktober 2021

Italiaanse kipstoofschotel met rozemarijn aardappeltjes

Deze Italiaanse kipstoofschotel heb ik lang geleden al eens met jullie gedeeld, maar dat was geen goede foto en veel mensen konden die niet terugvinden als ze er naar opzoek waren.

Daar moest verandering in komen, want deze schotel met de lekkerste rozemarijn aardappeltjes is echt alles wat je wilt. Een 10+ als je het aan mij en de rest van het gezin vraagt.

Deze schotel heeft hier thuis al heel veel maandagen op tafel gestaan (ja, wij eten ook méga lekker op maandag). En ik raad het iedereen aan om het ook te proberen. 👌🏼👌🏼

1 pan (3-4 personen)

Ingrediënten

• 2,5 kilo aardappelen

• 7 kippenbouten (ligt eraan hoeveel je per persoon lust) of 1 kilo kippendijen

• Italiaanse kruiden

• 1 rode ui

• 1 sjalot

• 600 ml tomatenpassata

• Rozemarijn

• Peper en zout

• Olijfolie

• 200 gr spekblokjes

• 350 gr champignons

Bereiding

• Kook de aardappelen zo’n 9 à 10 minuten in gezouten water en snijd deze vervolgens in kleinere blokjes.

• Bestrooi de kippenbouten met peper en zout, bak deze in de boter even om en om bruin en leg ze weer even op een bord.

• Bak in dezelfde pan een gesneden rode ui, de champignons en de spekjes en voeg hier wat Italiaanse kruiden aan toe.

• Leg de kippenbouten vervolgens weer tegen elkaar in de pan en doe er nu 100 ml water en de tomatenpassata bij.

• Laat dit op middelhoog vuur 45 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

• Verdeel de aardappeltjes over een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Deze gaan voor 25 minuten op 210 graden in de oven (Hete lucht). Schep deze na 12,5 minuut even om.

• Als de aardappeltjes klaar zijn, voeg je de rozemarijn en gesneden sjalot toe en gril je de aardappels nog zo’n 6 minuten, totdat ze een bruin kleurtje beginnen te krijgen.

• Schep alles samen op je bord en giet er lekker wat saus overheen.

Bekijk ook deze recepten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Cookies