Italiaanse kipstoofpasta

7 mei 2023

Italiaanse kipstoofpasta

Italiaanse kipstoofpasta !! 🫶🏼🍝🥘

Ik weet niet waarom ik deze pasta nu pas deel, want deze lusten jullie allemaal. Een echte zondagmiddag pasta, dus jullie zouden hem vandaag al kunnen maken.

Deze pasta is een beetje hetzelfde als mijn Italiaanse kipstoofschotel. Ik zeg een beetje, want er zijn flink wat ingrediënten aan toegevoegd en daardoor is ie alleen nog maar lekkerder geworden.

De Italiaanse kipstoofschotel maakte ik lang geleden, maar vanaf dat moment stond die iedere maandag bij ons thuis op tafel en dat voor een hele lange periode. Wij aten er rozemarijn aardappeltjes bij en het gekke is; dit gerecht verveelt niet. Nooit!

Vandaar deze pasta. Dus ik hoop dat jullie hem geweldig zullen vinden.

2 personen

Duur: 1 uur

Italiaanse kipstoof pasta

Ingrediënten

• Rigatoni pasta

• 300 ml tomatenpassata

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 100 gr magere spekreepjes

• 2 kipfilets +- 150 gr per stuk

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• 3 takjes rozemarijn

• 1 blokje kippenbouillon

• 1 rode paprika

• 3/4 aubergine

• 5 champignons

• 1 stracciatella burrata

• Scheut water

• Klont boter

Bereiding

• Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak deze in een grote pan met olijfolie en een klont boter om en om zo’n 3 om 3 minuten (alleen dichtschroeien). Haal de kip er vervolgens weer uit.

• Snijd de knoflook en ui fijn, de paprika in ringen, de champignons in plakjes en de aubergine in blokjes. Bak deze samen met de spekjes in diezelfde pan.

• Schenk de tomatenpassata bij de pan, verkruimel het bouillonblokje erover, voeg de rozemarijn, paprikapoeder, peper en zout toe en roer goed door elkaar.

• Voeg de kip weer toe aan de pan en schenk een beetje water erbij. Zet de deksel op de pan en laat alles zo’n 45 minuten pruttelen op laag/middelhoog vuur.

• Is de saus te waterig? Voeg wat bloem of allesbinder toe.

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Voeg de pasta dan toe aan de saus en laat het er even intrekken.

• Schep de pasta op je bord en voeg wat burrata toe.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies