Jaaaaa, dit is weer een toppertje hoor!
Als ik aan vrienden of vriendinnen vraag welke salade zij het lekkerste vinden, antwoorden zij vaak met: salade hete kip.
Die maken zij dan overigens niet zelf, maar kopen zij bij een cafetaria in Volendam. 😉
“Maak die nou eens na”, hoor ik dan vaak. Nou heb ik dat niet helemaal gedaan, maar ik heb wel een eigen variant gemaakt en die is lékker.
Je hoeft er absoluut niet lang voor in de keuken te staan, maar er zit wel superveel smaak aan. Win-win!
2 personen
Duur: 30 minuten
Hete kip salade
Ingrediënten
Voor de kip:
- 300 gram kipfilet of kippendijen
- 1 theelepel kipkruiden
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 theelepel (of een halve voor minder pittig) sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 gele ui
- Handje cashewnoten
Voor de salade:
- 300 gram romaine sla
- 1/2 komkommer of 4 snoepkomkommers
- 10 cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- Sriracha mayonaise
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Bereiding
- Snijd de knoflook en gember (zonder schil) fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Snijd de kip in stukjes en de ui fijn Voeg toe aan de pan. Strooi hier de kipkruiden over.
- Voeg na 2-3 minuten de ketjap manis, sojasaus en sambal toe. Voeg als laatste de cashewnoten toe.
- Verdeel de sla over de borden.
- Snijd de paprika, komkommer en tomaatjes ook fijn. Verdeel deze over de borden. Je kan er ook voor kiezen om deze even een paar minuten te bakken. Het ligt eraan wat je zelf lekkerder vindt.
- Verdeel de kip, ui en cashewnoten over de salades en garneer met fijngesneden bosui, gebakken uitjes en wat sriracha mayonaise.