Hazenrug met jachtsaus

13 december 2023

Hazenrug met jachtsaus

HAZENRUG MET JACHTSAUS

Dit geeft mij gelijk een kerstgevoel en het is daarom perfect geschikt als hoofdgerecht tijdens de feestdagen (die over 1,5 week al beginnen!!!!!).

Terwijl ik door de Sligro liep, kwam ik zóveel lekkers tegen. 1000 soorten vis en vlees en eigenlijk wilde ik alles meenemen om te proberen. Hazenrug is één van de producten uit mijn kar.

Eerder maakte ik al een rode portsaus en rode wijnsaus, dus daarom wilde ik nu iets anders. Het werd jachtsaus en oh wat is dat lekker zeg.

2 personen

Duur: 30 minuten

Hazenrug met jachtsaus

Ingrediënten

• 400 gr hazenrugfilet

• Peper en zout

• Klont boter

• 2 sjalotjes

• 150 ml rode wijn

• 200 m runderfond

• 300 gr champignons

• 1,5 eetlepel tomatenpuree

• 2 eetlepels bloem

• 100 gr magere spekreepjes

• 3 takjes tijm

• 1 grote eetlepel donkerbruine basterdsuiker

• 1 stronk bloemkool of 6 bloemkoolroosjes

• 300 gr sperziebonen

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 160 graden.

• Strooi peper en zout over de hazenrug en bak in een pan met boter om en om (1 om 1 minuut). Leg de filets nu voor zo’n 6-7 minuten in de oven. Laat daarna nog even rusten.

• Snijd de sjalot fijn en bak in een aparte pan met boter. Snijd de champignons in plakjes en bak mee.

• Voeg wat bloem toe en roer goed door elkaar. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en Schenk dan de wijn en het fond erbij en voeg de spekjes toe.

• Voeg peper, zout, tijm (blaadjes alleen) en suiker toe en laat alles even pruttelen.

• Kook in een aparte pan met water de bloemkoolroosjes en sperziebonen.

• Snijd de hazenrug filets in stukjes en verdeel met de groenten over de borden. Schep de saus erover en eromheen.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies