Hamburger met piccalilly mayo

8 mei 2024

Hamburger met piccalilly mayo

Ik mocht langskomen bij de familie Kesbeke en daar heb ik vier heerlijke, maar vooral simpele hamburgers gemaakt. Ik gebruikte hiervoor meerdere producten van het fantastische merk Kesbeke.

Zelf ben ik echt gek op het zuur van dit merk (lees: ik at dit iedere dag in de viswinkel) maar álle andere producten zijn ook geweldig. Nu gebruikte ik piccalilly, sambal en kleine augurkjes. Één ding staat vast: de piccalilly mayo zoals Oos hem nu maakte, ga ik nog heel vaak namaken!

4 personen

Duur: 20 minuten

Hamburger met piccalilly mayo

Ingrediënten

Voor de burgers:

• 300 gram half om half gehakt

• 1 ei

• 2 eetlepels ketjap manis

• 1 grote eetlepel ketchup

• 1 eetlepel Dijon mosterd

• Peper en zout

• Snufje cayennepeper

• Snuf paprikapoeder

Voor de broodjes:

• 4 hamburgerbroodjes

• Krop sla

• 4 eetlepels Zaanse mayonaise

• 2 grote eetlepels piccalilly Kesbeke

• 1 theelepel sambal Kesbeke

• Kleine augurkjes (grote kan ook. Plakjes kan ook) Kesbeke

• 4 cocktail trostomaten

• Klont boter

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de burger, behalve het paneermeel, in een grote kom. Voeg als laatste flink wat paneermeel toe en kneed goed door. Is het gehakt nog te zacht, voeg dan wat extra paneermeel toe.

• Maak 4 ronde balletjes en druk deze daarna plat als burgers.

• Maak de piccalilly mayo door de mayonaise, piccalilly en sambal te mengen in een kommetje. Zet even apart.

• Laat een flinke klont boter smelten en bak de hamburgers ongeveer 5 om 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe wat jus over de burgers. Zorg ervoor dat ze niet verbranden.

• Verwarm vervolgens een (grill)pan met een klein beetje boter of olie.

• Snijd de hamburgerbroodjes door de helft en grill deze kort in de pan, zodat er aan één kant (de binnenkant dus) een krokant korstje onstaat.

• Beleg de onderkant van de broodjes met de sla. Leg daarop de plakjes augurk en schep daarop de burger.

• Verdeel wat van de piccalilly mayo over de burgers, strooi wat paprikapoeder erover en maak het af door de bovenkant van het broodje erop te drukken. Doe dit met een prikker en een tomaatje.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies