Hagelslag chocolade cheesecake

18 september 2024

Hagelslag chocolade cheesecake

Dit is toch wel één van mijn favoriete cheesecakes!

Ik vind hagelslag heel lekker en heb het vroeger vaak gegeten (lees: heel vaak). Een broodje met boter en dan een berg hagelslag. Súúper gezond (not). 😅

Zelf eet ik wel liever de xxl hagelslag ipv de kleintjes. Als ik op zaterdag een wijntje heb gedronken en zondag toch ontbijt met yoghurt, voeg ik lekker veel xxl pure hagelslag toe. Dat gebeurt overigens zelden, want na wijntjes eet ik het liefst zo vet mogelijk. 😂

In Volendam noemen wij dit trouwens geen hagelslag, maar muisjes. “Een lekkere flip met butter en muisies” zeggen wij dan. Dat betekent een kadetje met boter en hagelslag.

Deze taart gevuld met “muisies” en chocolade is écht lekker en ik denk zomaar eens dat al jouw gasten/vrienden/familieleden deze lusten.

12 personen

Duur: 30 minuten + 1 nacht

Hagelslag chocolade cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 250 gram bastogne

• 80 gram boter

Voor de vulling:

• 600 gram Philadelphia roomkaas

• 250 gram mascarpone

• 150 gram kristalsuiker

• 2 theelepels vanille extract

• 4 blaadjes gelatine

• 4 eetlepels hagelslag xxl melk

• 4 eetlepels hagelslag xxl puur

• 80 gram melkchocolade

• 100 ml slagroom

Voor de topping:

• Hagelslag xxl melk

• Hagelslag xxl puur

• 250 ml slagroom

• 8 gram klopfix (1 zakje)

• 1 theelepel vanille aroma

• 80 gram melkchocolade

Bereiding

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor of blender en laat de boter smelten. Meng alles en schep dit in een taartvorm belegd met bakpapier.

• Vul een kom met koud water en laat de blaadjes gelatine hierin weken.

• Meng voor de vulling de philadelphia roomkaas met de mascarpone, suiker en vanille aroma.

• Laat 100 ml slagroom warm worden in een pannetje (niet koken!!). Laat de 80 gr melkchocolade hierin smelten. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door elkaar. Schenk dit bij de room.

• Voeg de pure en melk hagelslag toe en roer alles heel goed door elkaar. Schep de vulling in de taartvorm en zet deze voor 3-4 uur in de koelkast.

• Laat voor de topping 100 ml slagroom warm worden en laat opnieuw chocolade smelten. Schenk dit over de taart en zet de cheesecake nu voor 1 nacht in de koelkast.

• Garneer de taart de volgende dag rijkelijk met 2 soorten hagelslag xxl.

• Klop de slapgroom stijf met de kristalsuiker, klopfix en vanille aroma. Vul een spuitzak met de slagroom en maak mooie toefjes op de taart.

Bekijk ook deze recepten

Kokos tiramisu
Bao buns met paddenstoelen en gamba’s
Canggu
Pasta broccolipesto
Cookies