Met kerst 2022 maakte in een mushroom wellington en die werd echt heel veel nagemaakt. Niet alleen met kerst, maar gewoon het hele jaar door. Ik snap het wel, want de combinatie met bladerdeeg is echt geweldig en daarom wilde ik er een nieuwe variant op bedenken: de groente wellington.
Het was een beetje passen en meten om erachter te komen hoeveel groenten ik nodig had, maar als je alles bakt en een beetje bij elkaar drukt op het bladerdeeg, kun je hem makkelijk ‘dicht’ maken. Dit is écht een feestje in je mond.
2 personen
Duur: 40 minuten
Groente wellington
Ingrediënten
• 1 grote rol vers bladerdeeg
• 2/3 aubergine
• 2/3 courgette
• 7 champignons
• 1 grote sjalot
• 1 teen knoflook
• 1 eetlepel Dijon mosterd
• 3 eetlepels ketjap manis
• 2 eetlepels sweet chili saus
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• Snuf gemalen komijnzaad
• Snuf kerriepoeder
• Peper en zout
• 2 eetlepels strooikaas
• 1 ei
Bereiding
• Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat. Smeer het midden in de lengte in met mosterd en strooi er wat kaas over.
• Snijd de aubergine, champignons en courgette in stukjes en de knoflook en sjalot fijn. Bak in een pan met olijfolie.
• Voeg paprikapoeder, Italiaanse kruiden, komijnzaad, kerriepoeder, peper, zout, ketjap manis en chilisaus toe. Bak even lekker mee.
• Snijd vanaf de mosterd aan twee kanten wat reepjes in het bladerdeeg. Zorg dat aan de bovenkant twee hoekjes over zijn, zodat je die zo over de groenten kan vouwen.
• Schep alle groenten op de mosterd in het midden en strooi weer wat kaas over het midden.
• Vouw de bovenkant en onderkant nu dan over de groenten en vouw de linker- en rechterplakjes over elkaar heen.
• Smeer alles volledig in met een geklutst ei en strooi weer wat kaas erover.
• Zet de wellington nu voor zo’n 18-19 minuten op 200 graden in de oven (of totdat het deeg lekker bruin is).