Groene aspergesoep

7 december 2023

Groene aspergesoep

GROENE ASPERGESOEP

Weet jij al wat je met de feestdagen als voorgerecht gaat eten? Een lekkere zalm/paling tompouche, een frisse kipcocktail, of toch een champignoncarpaccio van Food Places misschien?

Velen kiezen voor een soepje en dat begrijp ik heel goed. Ik heb gelukkig al best veel soeprecepten op m’n site staan, dus er is genoeg keuze!

Deze groene aspergesoep had ik nog niet eerder gemaakt, maar het was wel weer heel lekker. Zelf ben ik gek op groene asperges en dit eet ik in de winter ook heel vaak.

2-3 personen

Duur: 35 minuten

Groene aspergesoep

Ingrediënten

• 500 gr groene asperges

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Klein snufje cayennepeper

• 1 blokje groentebouillon

• 800-900 ml water

• Klont boter

• Scheut kookroom (75 ml)

• Handje croutons

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een soeppan met een klont boter.

• Snijd 1 cm van de achterkant van de asperges af en snijd de asperges dan in drieën. Bak deze 6-7 minuten mee met de ui en knoflook.

• Voeg nu de paprikapoeder, italiaanse kruiden, cayennepeper, peper, zout en tijm (blaadjes alleen) toe en roer goed door elkaar. Schenk al het water erbij en beng het aan de kook. Laat alles zo’n 15 minuten koken.

• Pureer de asperges, totdat er een soep ontstaat. Schenk als laatste wat kookroom erbij en roer door elkaar.

• De soep is het lekkerste als hij de dag daarvoor is gemaakt !!

• Serveer de soep met wat croutons.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies