Een griekse salade. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks.
Zoals mijn vader gister zou zeggen: “Dit lust dus helemaal niemand!” Gelukkig weet ik dat dit niet het geval is!
Zelf vind ik het heerlijk, maar dat komt omdat ik van de kruiden in de dressing hou én ik lust olijven. Veel mensen haken dan al af en dat kan natuurlijk, want ieder z’n eigen smaak. Dit is overigens een Griekse salade op een taco.
Ik ben nog maar naar 2 eilanden in Griekenland geweest en ik wil nog naar zoveel meer. Helaas heb ik tijd/geld/personen/vrije dagen te kort, dus die reisjes gaan er nog niet van komen. 😂
1-2 personen
Duur: 15 minuten
Griekse salade taco’s
Ingrediënten
• 3 mini tortilla wraps
• 1/3 komkommer
• 5 cherrytomaatjes
• 2 grote eetlepels paarse olijven
• 1/3 rode ui
• 1/3 rode paprika
• 3 kleine handjes romaine- of botersla
• Feta
• Eventueel wat oregano
Voor de dressing:
• 3 grote eetlepels yoghurt
• 2 takjes dille (ongeveer 2 eetlepels)
• Peper en zout
• 1/2 komkommer
• 1/2 citroen
• Snuf paprikapoeder
• 1/2 teentje knoflook
Bereiding
• Snijd voor de dressing een komkommer door de helft en snijd ook die weer in de lengte door de helft. Haal met een lepel de hele binnenkant eruit en bewaar in een kommetje.
• Voeg de yoghurt toe aan die kom, knijp de halve citroen uit en voeg peper, zout en paprikapoeder toe. Snijd de dille fijn en pers de knoflook uit. Voeg ook dit toe. Meng alles goed door elkaar.
• Verdeel de sla over drie taco’s.
• Snijd de ui, paprika, komkommer, olijven en tomaatjes fijn. Verdeel deze (eventueel met wat oregano) over de taco’s.
• Verdeel de dressing over de taco’s en verkruimel flink wat feta kaas erover.