Gorgonzola ravioli

18 april 2024

Gorgonzola ravioli

Ik at bij La Contessa Amsterdam de allerlekkerste gorgonzola ravioli ooit. Een collega vertelde al dat wij deze moésten bestellen. In eerste instantie zou ik voor een andere pasta gaan, maar ik ben zooo blij dat wij deze toen hebben besteld. Vechten om het laatste stukje ravioli…

Voor de ravioli ga ik zeker nog eens terug, maar ik wil de rest van de kaart ook nog bestellen bij La Contessa. 🥹🍝

Deze pasta moest ik thuis natuurlijk namaken en dat heb ik gedaan. Ik zal je één ding zeggen: dit is misschien wel de makkelijkste pasta die je ooit gaat maken. 😉

De saus is heerlijk romig en de paddenstoelen bovenop maken het plaatje compleet. Ik koos de ravioli gevuld met spinazie, want die vind ik echt heel lekker. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor ravioli gevuld met paddenstoelen, of een andere variant.

+ deze pasta is vegetarisch!

Het 2 personen

Duur: 15 à 20 minuten

Gorgonzola ravioli

Ingrediënten

• 350 gr ravioli met spinazie

• 6 Koning oesterzwammen

• Klont boter

• 3 eetlepels bloem

• 200 ml kookroom

• 150 ml melk

• 200 gr gorgonzola kaas

• 1/2 theelepel knoflookpoeder

• Peper en zout

Bereiding

• Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de koning oesterzwammen in plakjes en bak deze met peper in een pan met olijfolie.

• Verwarm een klont boter in een andere pan en voeg daarna de bloem toe. Roer even kort door, maar laat de bloem niet bruin worden (+- 1 minuut). Schenk nu de kookroom en melk erbij en blijf roeren.

• Snijd de kaas in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Blijf roeren. Nu wordt het een dikke, romige saus.

• Voeg de knoflookpoeder, peper en zout toe en roer weer. Voeg de ravioli toe.

• Schep de pasta op je bord en garneer met de koning oesterzwammen.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies