Dit is een gevalletje “alles wat ik lekker vind op één bord”.
Doe het jezelf niet aan om een grote pan van deze pasta te maken, want geloof me, je eet hem helemaal op, ook al zit je bomvol.
Als pastasoort heb ik voor gnocchi gekozen, maar mocht je daar niet van houden, dan kun je ook een andere pasta gebruiken. Schelpjes bijvoorbeeld.
Het is gnocchi met kaassaus, groenten, crispy kip en pistache nootjes.
1 persoon
Ingrediënten
• Gnocchi (hoeveel je zelf op lust)
• Handje pistache nootjes
• 3/4 prei
• 1 sjalot
• 1 kipfilet
• 1 ei
• Paneermeel
• 1/2 courgette
• +- 100 gr geraspte kaas
• 250 ml melk
• Klont boter
• 2 eetlepels bloem
• Peper en zout
Bereiding
• Verwarm een klont boter in een steelpannetje. Wanneer deze gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je het even goed door elkaar. Er ontstaat een soort klont deeg.
• Voeg dan de melk er aan toe en blijf met een garde goed doorroeren. Breng het aan de kook en zet het vuur daarna weer lager. Het wordt nu waarschijnlijk al iets dikker. Blijf doorroeren.
• Voeg nu de geraspte kaas en peper en zout toe en blijf roeren, totdat de kaas volledig in de saus is opgelost en er een romige kaassaus ontstaat. Laat deze op laag vuur staan.
• Strooi wat peper en zout over de kipfilet. Kluts een ei in een kommetje en haal hier je kipfilet doorheen. Bestrooi hem vervolgens aan beide kanten met paneermeel. Bak deze in een pan met flink wat olijfolie of een klont boter. Bak hem zeker 7/8 minuten aan iedere kant. Check tussendoor of hij al gaar is, door er een sneetje in te geven.
• Snijd tussendoor de prei in ringen, de courgette in partjes en de sjalot fijn. Bak dit in een pan met olijfolie.
• Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Wanneer deze naar boven komen te drijven, giet je ze af en voeg je ze aan de pan met groenten toe. Nu kan de kaassaus er ook bij.
• Snijd de pistache nootjes fijn en de kip in plakjes. Schep de pasta op je bord en leg de plakjes kip erop en strooi de nootjes erover.