Gnocchi met champignonsaus en prosciuttoham

25 augustus 2023

Gnocchi met champignonsaus en prosciuttoham

Mijn lievelingssaus die ik in een drinkbeker zo kan laten zakken: champignonsaus. Ik weet dat mijn aderen dan heel snel dichtslibben, dus ik hou het bij m’n pasta.

Het recept met rijst, champignonsaus en biefstukreepjes wordt natuurlijk niet meer overtroffen, want die is ZO vaak nagemaakt en dat was ZO’N hit, maar deze doet goed mee. Ik vond dit namelijk weer mega lekker. De gnocchi wordt vaak gezien als een machtige pastasoort en dat klopt, maar dan moet je gewoon iets minder eten.

Ik heb mezelf dus weer eens in weten te houden en ik heb niet de hele pan opgegeten, maar ik heb een bordje bij een vriendin gebracht. Het is 3 dagen geleden en ik ben nog steeds trots op mezelf dat ik die pan niet heb leeggegeten, want ik had de neiging wel.

2 personen

Duur: 20 minuten

Gnocchi met champignonsaus en prosciuttoham

Ingrediënten

• 400 gr verse gnocchi

• 300 gr kastanjechampignons

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 300 ml water

• 2 blokjes paddenstoelenbouillon (of porcini)

• 5 kleine plakjes prosciuttoham per persoon

• 4 takjes tijm

• 150 ml kookroom

• 100 gr spinazie

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 2 eetlepels geraspte kaaspoeder

• 1 eetlepel fijngehakte peterselie

• 1 eetlepel bloem

• Eventueel wat bloem/allesbinder/maizena

Hou je niet van ham? Geen probleem; laat dat er gewoon uit!

Bereiding

• Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout.

• Breng de 300 ml water met 2 bouillonblokjes aan de kook. Zet het vuur daarna gelijk laag.

• Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons in plakjes. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg na een paar minuten een eetlepel bloem toe en roer heel goed door elkaar.

• Schenk de bouillon en kookroom erbij, voeg de paprikapoeder, peper en zout, fijngehakte peterselie en tijm (blaadjes ervan) toe. Roer heel goed door elkaar en laat even pruttelen. Voeg dan de spinazie en geraspte kaaspoeder toe en wacht tot de spinazie geslonken is.

• Is de saus te slap? Voeg wat bloem/maizena/allesbinder toe om het wat dikker te maken.

• Voeg de gnocchi toe aan de pan en roer alles heel goed door elkaar. Schep de pasta op je bord en garneer met wat plakjes van de ham.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies