Gnocchi Arrabiata

27 oktober 2023

Gnocchi Arrabiata

Het was eerder deze week nationale pastadag, maar dat maakt niet uit. Het recept ziet er vandaag nog net zo lekker uit. Ik hoop dan ook dat iedereen deze gaat maken, want t is super simpel en staat zo op tafel.

Gnocchi vind ik zelf echt mega lekker. Sommige mensen houden er absoluut niet van, maar het is één van mijn favorieten. Het is wel heel machtig, dus eet er niet te veel van.

Een simpele spaghetti Arrabiata vond ik saai, dus daarom met gnocchi. Ik vond dit echt heerlijk en je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruikte een halve peper, maar voor extra pit kun je natuurlijk een hele gebruiken.

2 personen

Duur: 25 minuten

Gnocchi Arrabiata

Ingrediënten

• 1 teen knoflook

• 1 sjalot

• 350 ml tomatenpassata

• 100 ml rode wijn

• 70 gr tomatenpuree

• 400 gr gnocchi

• 1/2 rode peper

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 blokje runderbouillon

• 6 blaadjes basilicum

• Scheut water

• 2 eetelepels geraspte kaaspoeder

• 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en peper (zonder zaadjes) fijn. Bak in een grote pan met olijfolie.

• Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking en giet dan af.

• Voeg de tomatenpuree, rode wijn, tomatenpassata en een klein scheutje water toe aan de grote pan.

• Strooi paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden over de pan en verkruimel het bouillonblokje erover.

• Voeg de geraspte kaaspoeder en fijngehakte peterselie en basilicum toe, schep de gnocchi erbij en roer alles heel goed door elkaar.

• Schep de pasta op je bord en garneer met wat extra geraspte kaaspoeder.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies