Onlangs maakte ik voor Bas Smit en collega’s dit gluten- en lactosevrije bananenbrood en deze viel bij iedereen héél goed in de smaak.
Deze week maakte ik ‘m voor mijn eigen collega’s. Ik draaide mezelf één keer om en alle plakjes waren op. Wel kwam iedereen vermelden dat ‘ie méga lekker en smeuïg was en daar doe ik het voor. “Zit hier écht geen suiker in?” Nee!! 😃
Ik maakte een tijd geleden al een soortgelijk bananenbrood, maar deze had een romige topping met granola én was niet gluten- en lactosevrij. Dat heeft deze allemaal wel!! 😉
Het fijne aan dit bananenbrood, is dat je hem echt heel snel en makkelijk kan maken. Bij ons thuis wordt ‘ie dagelijks gegeten en zelfs twee keer in een week gemaakt. Het is zo’n lekker en makkelijk tussendoortje.
Wij verwarmen zo’n plakje vaak 20 sec in de magnetron en serveren hem met fruit en eventueel wat kwark of yoghurt. Een feestje!!
12 plakjes
Duur: 1 uur en 15 minuten
Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen + 1 voor bovenop
- 200 gr amandelmeel
- 1 eetlepel vanille aroma
- 1 zakje bakpoeder (7 gr)
- 3 grote eetlepels kokosolie
- 3 eieren
- 100 ml lactose vrije melk
- 2 handjes rozijnen
- 1 eetlepel kaneel + garnering
Ter garnering:
- Poedersuiker
- Rood fruit (aardbeien, frambozen, bramen)
Bereiding
- Prak de 3 bananen in een kom.
- Voeg het amandelmeel, vanille aroma, bakpoeder en kaneel toe. Meng goed door elkaar.
- Kluts één voor één de eieren erdoor.
- Laat de kokosolie smelten en voeg dit ook toe aan het mengsel.
- Voeg nu de melk en rozijnen toe aan de kom en meng alles heel goed door elkaar. Schep alles in een cakevorm met bakpapier. Snijd 1 banaan door de helft en leg deze op de cake. Strooi er nog wat kaneel over.
- Zet de cake circa 55 minuten op 180 graden in de oven. Is de cake nog niet gaar? Zet ‘m dan nog een páár minuten extra in de oven. Let op: niet te lang, want dant wordt ‘ie droog.
- Snijd het bananenbrood in plakjes en serveer op een plank met rood fruit en wat poedersuiker.