Het is zaterdag, de zon schijnt volop en iedereen gaat eindelijk weer op bikini in de zon. Dat betekent natuurlijk ook datde meeste mensen weer gaan opletten op wat zij eten, want dan kun je in 3 weken makkelijk 10 kilo kwijtraken (not). 🤪
Zelf ga ik over twee weken op vakantie en het is niet zo dat ik moet afvallen, maar ik wilde wel graag gezond eten. Lekker veel groenten, in plaats van drie dagen in de week een pasta, twee dagen een stoofschotel en lekkere hapjes.
Deze gezonde salade was echt overheerlijk en je kunt hem als maaltijd serveren, maar ook als salade tijdens een bbq of gourmet.
Zoete aardappel is altijd goed als je het mij vraagt. Een salade met zoete aardappel is mijn favoriet.
2 personen
Duur: 40 minuten
Grote schaal salade
Ingrediënten
• 100 gr spinazie
• 1 zoete aardappel
• 150 gr aspergebroccoli
• 100 gr doperwten
• 100 gr romaine sla
• 5 cherrytomaatjes
• Handje amandelen
• Feta light
• 2 theelepelspaprikapoeder
• Peper en zout
Dressing:
• 3 eetlepels Griekse yoghurt
• 2 theelepels sirachamayo
• Snuf paprikapoeder
• Peper en zout
Bereiding
• Schil de zoete aardappel, snijd deze in drieën en kook deze stukken zo’n 10 minuten in een pan met water.
• Snijd de stukken vervolgens in kleine stukjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi wat peper en zout erover. Zet de schaal voor ongeveer 25 à 30 minuten in de oven op 180 graden.
• Snijd de aspergebroccoli in tweeën of drieën en bak deze samen met de spinazie en doperwten in een pan met olijfolie. Strooi wat paprikapoeder, peper en zout erover.
• Verdeel de sla en een handje ongebakken spinazie over een schaal/groot bord.
• Schep de groenten en zoete aardappel uit de oven op de schaal en verdeel de ik tweeën gesneden cherrytomaatjes en amandelen erover.
• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en schenk dit ook over de salade.
• Garneer alles met verkruimelde feta.