Ik, en ik denk nog veel meer mensen, ben groot fan van de poké bowl. Ik maak zo nu en dan een sushi variant met onder andere sushirijst, zalm, tonijn en zeewier.
Aangezien ik die bowl al vaak gegeten en gemaakt heb, wilde ik eens een andere variant uitproberen. Het werd een gezondere, maar echt ongelooflijk lekkere versie.
- 1 persoon
Ingrediënten
- Zilvervliesrijst
- 1/2 mango
- 1 bosui
- 1 kipfilet +- 150 gram
- Kipkruiden
- Worteljulienne
- 1/3 komkommer
- Kiemgroenten
- 1/2 rode ui
- +- 5 radijsjes
- Mais
- Scheut ketjap manis
- Sojasaus (ik gebruikte Umami, normale kan ook)
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi deze met kipkruiden. Bak deze in een pan met olijfolie en giet hier een scheut ketjap manis en soja saus bij.
- Snijd blokjes van de mango, de ui fijn, de komkommer en radijs in plakjes, de bosui in ringetjes en pluk de mais (of lek deze goed uit als ze uit een blikje komen).
- Leg de radijs en worteljulienne voor kort in een bakje met warm water, zodat deze iets zachter worden.
- Leg alles samen op je bord met een handje kiemgroenten in het midden. Giet er sojasuas overheen en strooi er wat sesamzaadjes over.