Gezonde kipkerrie wraps

18 mei 2022

Gezonde kipkerrie wraps

Zonder dat we het door hebben komt ze zomer er gewoon alweer aan. Al is het nog niet elke dag super mooi weer om op bikini te liggen, je korte jurkje en strandkleding kan al wel naar voren in de kledingkast.

Veel mensen schrikken nu het opeens 25 graden wordt én de vakantie eraan komt. Logisch, want het gaat allemaal zo snel, maar het is toch echt binnen een paar weken al vakantie. Ik snap dat iedereen ook wat gezonder wil gaan eten, maar het moet natuurlijk wel lekker blijven.

Ik zie het ook nog niet gebeuren dat ik, wanneer ik gezond ga eten, iedere avond spruitjes, broccoli en bloemkool op het menu heb staan.

Mij werd gevraagd wat gezondere recepten te plaatsen, waarbij je je niet méga schuldig hoeft te voelen wanneer je er veel van eet. Niet té veel (wat ik dus gewoon wel doe), want waar “te” voor staat is nooit goed.

Wat bij velen en bij mijzelf ook een favoriet is, zijn wraps. Deze kipkerrie wraps zijn gevuld met kip, paprika, sperziebonen en rucola en er zit zoveel smaak aan. Ze vullen trouwens ook! Precies wat je wil ‘s avonds, toch?

Ze staan binnen 10 minuten op tafel. Dan kun je lekker lang in de zon blijven liggen en deze wraps daarna snel maken.

3 wraps

Ingrediënten

• 3 tortillawraps

• 250 gr kipfiletreepjes

• 2,5 theelepel kerriepoeder

• 1 theelepel gemalen komijnzaad

• 1 gele ui

• Peper en zout

• 200 gr sperziebonen

• Handje cashewnoten ongezouten

• 200 ml kookzuivel 7% vet

• 3 handjes rucola

• 1 rode paprika

Bereiding

• Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes. Bak dit, samen met de sperziebonen en kipfiletreepjes in een pan met olijfolie.

• Voeg de gemalen komijn, kerriepoeder en het peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.

• Bak de cashewnoten even mee en voeg dan de kookzuivel toe aan de pan. Laat even kort pruttelen en voeg dan een beetje allesbinder toe om de saus wat romiger te maken.

• Verwarm de wraps om en om 10/15 seconden in de magnetron.

• Beleg de wraps met rucola en schep hier het kip/groenten mengsel op. Garneer eventueel nog met wat kerriepoeder.

Bekijk ook deze recepten

Romige pasta met asperges en zalm
Cappuccino cheesecake in glas
Fish and chips taco’s
Eiwitrijke broodjes tonijnsalade
Cookies