Aangezien ik bijna iedere week lekkere, niet zo gezonde desserts/taarten maak, leek het mij een goed idee om eens een gezonde cake te maken. Zo geniet je er misschien nog meer van, aangezien het verantwoord snoepen is.
Hij is super simpel, is gevuld met fruit en is heerlijk als tussendoortje.
Ik heb er geen banaan aan toegevoegd, maar ik denk dat hij met banaan nog lekkerder is, dus zou dat zeker doen!
1 cake
Ingrediëntenlijst:
- +- 200 gr Havermoutmeel (of havervlokken)
- Blauwe bessen
- Frambozen
- Aardbeien
- 1 banaan *
- 1/2 zakje bakpoeder (+- 8 gram)
- 500 gr aardbeienkwark
- 2 theelepel vanille aroma
- 2 eieren
- Koek & speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- Maal de havervlokken (als je geen havermeel hebt), fijn in een foodprocessor.
- Meng in een kom de kwark met de twee eieren en voeg hier je havermeel aan toe (Wanneer je banaan erbij wilt, voeg je deze nu toe en prak je hem in de kom).
- Voeg vervolgens het bakpoeder en de vanille aroma toe. Strooi ook wat koek & speculaaskruiden op gevoel erbij. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste een handje frambozen, aardbeien en bosbessen toe aan het mengsel en roer weer goed door elkaar.
- Giet alles in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Zet de cake in een voorverwarmde oven zo’n 45 minuten op 180 graden.
- Laat de cake goed afkoelen in het blik en vervolgens ook nog wanneer je hem eruit haalt. Hij is lekker wanneer hij volledig is afgekoeld.
Allergenenwaarschuwing
- Gluten (in havermoutmeel of havervlokken)
- Ei