gezonde bananenbrownies

30 augustus 2021

gezonde bananenbrownies

Wat doe je als er 8 donkerbruine bananen in je fruitmand liggen? Dan gebruik je er een paar om een bananenbrood mee te maken.
Ik wilde dit keer geen standaard bananenbrood, dus liet m’n hersenen een ochtendje overuren draaien. En met goed resultaat, al zeg ik het zelf.
Het zijn bananenbrownies met cacao, noten, frambozen en een koekbodem geworden. Ze zijn én gezond én om je vingers bij af te likken. Als dat niet is wat je wil..
9 brownies
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 bakje frambozen
  • Handje cashewnoten
  • Handje pecannoten
  • Handje hazelnoten
  • Snufje kaneel
  • Snufje koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gr speltmeel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • +- half pak volkoren biscuits
  • Ahornsiroop
Bereiding
  • Maal in een foodprocessor de volkoren biscuits fijn. Voeg hier zo’n 4 eetlepels ahornsiroop aan toe en roer dit goed door.
    Giet dit in een brownievorm (met bakpapier) en druk het goed aan. Dit is je bodem.
  • Prak vervolgens de bananen in een kom. Voeg hier de eieren aan toe en roer weer goed door, totdat het goed slap wordt.
  • Voeg hier de kruiden, de kaneel, het vanille extract, de cacao, het bakpoeder, het speltmeel, de gesneden noten en frambozen aan toe en roer alles nu weer goed door. Giet dit mengsel op de koekbodem.
  • Meng in een klein bakje nog wat noten met 1 eetlepel ahornsiroop.
    Giet dit als garnering op je beslag en bestrooi het nog met wat frambozen.
  • Zet je bananenbrownies zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat goed afkoelen en snijd in 9 vierkantjes.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies