Gevulde zoete aardappel met gehakt in tomatensaus en guacamole

17 januari 2025

Gevulde zoete aardappel met gehakt in tomatensaus en guacamole

Dit noem je een gouden combinatie. Ten minste, dat vind ik. 😉

Alles met zoete aardappel vind ik lekker. Zoete aardappel frietjes zijn natuurlijk geweldig, maar ook de puree en de gevulde zoete aardappel is geweldig.

Deze is gevuld met mager rundergehakt in tomatensaus en daarop guacamole, wat het weer fris maakt. Echt zo lekker en zo onwijs simpel.

1 persoon

Duur: 1.15u in de oven en 20 minuten bereiding

Gevulde zoete aardappel met gehakt in tomatensaus en guacamole

Ingrediënten 

  • 1 zoete aardappel
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode paprika
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1/2 avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 bosui
  • Handje geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 takjes tijm
  • 12 theelepel paprikapoeder
  • *Peterselie voor de garnering en eventueel wat koriander

Bereiding

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel, besmeer met olijfolie (of spray met bakspray) en vouw in een stuk aluminiumfolie.
  • Zet deze voor ongeveer 70-75 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. (Voel of de zoete aardappel zacht genoeg is. Zet ‘m anders nog even in de oven)
  • Snijd de knoflook, sjalot en rode paprika fijn. Bak deze in een scheut olijfolie in een pan, samen met het mager rundergehakt.
  • Voeg ook de tomatenpassata toe aan de pan.
  • Breng alles op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en tijm. Laat alles zo’n 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Prak een halve avocado in een kommetje, samen met wat peper en citroensap.
  • Nadat de zoete aardappel uit de oven komt, snijd je deze open. Zorg dat je deze niet helemaal doorsnijd en de onderkant aan elkaar blijft zitten.
  • Haal de binnenkant van de zoete aardappel een beetje los van de schil en vul daarna met het gehakt mengsel.
  • Top af met de guacamole, fijngesneden bos ui en bestrooi met geraspte kaas.
  • Garneer met peterselie en eventueel wat koriander naar wens.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Broodje shoarma (de gezondere versie)
Shrimp sesam toast
Tiroler Gröstl
Valentijns pannenkoeken
Cookies