Gevulde paprika’s met pulled mushroom

3 mei 2024

Gevulde paprika’s met pulled mushroom

De vegetarische versie!

Gevulde paprika’s kan je echt op 1000 verschillende manieren maken. Je zou hier bijvoorbeeld ook wat kipfilet aan toe kunnen voegen, als je per sé vlees in je gerecht wilt. Óf stukjes gamba, als je van vis houdt.

Zo’n gerecht kan je naar mijn mening nooit mooi op foto’s zetten. Op andere foodblogs en op Pinterest zie ik de mooiste schalen gevulde paprika’s voorbijkomen, maar als ik het zelf probeer is het altijd net niet. Het gaat om de smaak zullen we maar zeggen.

Dit recept is echt heel makkelijk te bereiden. Het is zo klaar, maar je moet alleen heel even wachten totdat het uit de oven komt.

Tip: Je zou hier trouwens wat gebakken aardappeltjes, nasi of misschien noedels bij kunnen eten.

3 paprika’s

Duur: 30 minuten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom

Ingrediënten

• 1,5 rode paprika

• 150 gram oesterzwammen

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Snuf knoflookpoeder

• Peper en zout

• 2 takjes tijm

• 5 cherrytomaatjes

• Handje cashewnoten

• 70 gram tomatenpuree

• 2 eetlepels sojasaus

• Feta

• Sriracha mayonaise

• Koriander naar wens

Bereiding

• Snijd de paprika’s door de helft en haal de binnenkant eruit. Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Trek de oesterzwammen met de hand uit elkaar en snijd de tomaatjes in plakjes. Bak in een pan met olijfolie. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree, sojasaus, tijm (alleen de blaadjes), paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Bak even goed mee.

• Vorg als laatste de cashewnoten toe aan de pan. Schep alles nu over in de paprika’s en verkruimel hier wat feta over. Zet de paprika’s voor zo’n 18 minuten in de oven.

• Zet de paprika’s op je bord en garneer met sriracha mayonaise en koriander naar smaak.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies