Gevulde omelet met groenten, gamba’s en mie

9 februari 2022

Gevulde omelet met groenten, gamba’s en mie

Dit is vanaf nu wel echt één van (de duizend Lucia…) mijn favoriete gerechten.

Alles in dit recept vind ik geweldig en word ik echt mega blij van. Ik hoop oprecht dat jullie die vreugde met mij delen.

Ik ben sowieso al een echte fan van alle soorten ei, maar scrammbled of als omelet vind ik hem het best. En dan wel zo’n dikke omelet als hier.

De mix van groenten, gamba’s en mie erbij, zorgt er wel voor dat dit een hele goedgevulde maaltijd is. En de zoet zure saus erbij is natuurlijk gewoon de perfecte finishing touch.

Want zeg nou eerlijk, iedereen is toch ook bigfan van een loempia van de markt met zoet zure saus?

Dit recept is trouwens ook super makkelijk te maken en dat is ook weleens lekker na zo’n lange dag werken.

Let op: je hoeft niet álles te verdubbelen als je een gerecht als deze voor 2 of 3 personen gaat maken. Hou het gewoon bij 1 teen knoflook, 1 ui, 2 cm gember etc etc. 😉

1 persoon

Ingrediënten

• 3 eieren

• 8 takjes bieslook

• 100 ml kookroom

• Peper en zout

• 1/2 rode paprika

• 1/2 rode ui

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1/3 courgette

• Eiermie (minder dan je normaal eet, het is voor erdoorheen)

• 2 cm gember

• 1 teen knoflook

• 2 bosuitjes

• 5 gamba’s

• 4 champignons

• 2/3 prei

• 3 eetlepels + 1 eetlepel sweet & sour saus Go Tan

• Scheut ketjap manis

Bereiding

• Snijd de champignons in partjes, de prei in ringen, de paprika in reepjes en dan in tweeën en de courgette ook in partjes.

• Kluts de eieren in een kom en voeg hier de kookroom, de bieslook (fijngesneden) en wat peper en zout aan toe. Kluts alles goed door elkaar.

• Schenk wat olie in de pan, laat deze warm worden en voeg hier je eimengsel aan toe. Zet de pan op middelhoog vuur en bak je omelet net zo lang, totdat hij aan de bovenkant ook geen vocht meer bevat.

• Snijd de gember (alleen het binnenste gedeelte), ui en knoflook fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg na ongeveer 2-3 minuten ook de groenten toe aan te pan en weer 3 minuten daarna de gamba’s, bestrooid met peper en zout en een scheut ketjap.

• Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking in een pan met wat water en een snuf zout. Giet deze vervolgens af en voeg de mie ook toe aan de pan.

• Schep nu de 3 eetlepels zure saus bij de pan en roer alles lekker door elkaar.

• Leg de omelet voorzichtig op je bord en schep het groenten/mie/gamba mengsel op de ene helft van de omelet. Vouw de andere helft eroverheen en bestrooi dit rijkelijk met fijngesneden bosui en strooi er nog wat saus overheen.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies