Een gevuld eitje doet het altijd goed op Nederlandse verjaardagen. Ik kan mij niet herinneren dat wij dit vroeger op verjaardagen hadden, maar bij vrienden thuis zag ik het altijd voorbijkomen. Die geur vergeet je nooit meer. 😉
In een viswinkel, waar ik 3 jaar werkte, verkochten wij gevulde eitjes met zalmmousse. Ik maakte deze bijna iedere dag en met kerst maakte ik er ontelbaar veel. Ook dat vergeet ik nooit meer.
Deze gevulde eitjes met tonijnsalade zijn super simpel om te maken, maar ik vond ze echt heel lekker. Je moet natuurlijk wel van tonijnsalade houden, maar mocht dat zo zijn, dan is dit een hit!
4 gevulde eitjes
Duur: 20 minuten
Gevulde eitjes met tonijnsalade
Ingrediënten
- 2 eieren
- Blikje tonijn op waterbasis (150 gram)
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1/2 theelepel sriracha Go-Tan
- 1 theelepel mayonaise
- Peper en zout
- 2 theelepels citroensap
- 2 cherrytomaatjes
- *Paprikapoeder en peterselie voor de garnering
Bereiding
- Vul een steelpannetje met water en kook de eieren zo’n 8 minuten.
- Laat de tonijn uitlekken en meng vervolgens samen met de Griekse yoghurt, kappertjes, mosterd, mayonaise en sriracha.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de eitjes doormidden en haal het eigeel eruit.
- Vul de eitjes met de tonijnsalade en top af met de fijngesneden tomaatjes, wat paprikapoeder en peterselie.
- Bekijk hier de video!