Gevulde eitjes met nacho crumble

14 april 2025

Gevulde eitjes met nacho crumble

Wat zet je met Pasen op tafel? Juist: gevulde eitjes. Als ontbijt of lunch, het maakt niet uit: deze zijn altijd goed.

Ik maakte ze al eens eerder met truffel en bacon (héél lekker), maar deze is gemaakt met nacho topping. Weer geweldig!

Gevulde eitjes maak je even snel tussendoor. Het duurt echt niet lang en het staat gewoon leuk op tafel. En oja: het is ook gewoon hartstikke gezond!! 

Mocht je altijd een gevuld eitje serveren als hap tijdens een verjaardag of als er visite komt, maak dan deze eens. Het is weer eens een nieuwe variant en door de crumble van de chips echt iets unieks!

6 gevulde eitjes

Duur: 20 minuten

Gevulde eitjes met nacho crumble

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 3 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • 1,5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 6 theelepels chipotle mayonaise (sriracha mayonaise kan ook)
  • +- 4-5 nacho chips
  • Koriander naar wens 

Bereiding

  • Kook de eieren zo’n 8-9 minuten in een steelpan met water. Spoel koud af en laat goed afkoelen.
  • Snijd de eieren in de lengte door de helft en verwijder het eigeel. Leg de halve eiwitten op een schaal.
  • Prak de avocado met peper, zout, yoghurt en citroensap in een kom.
  • Schep in ieder eitje wat van de guacamole.
  • Verkruimel wat chips en verdeel over de eitjes. Top alles af met wat chipotle mayonaise en koriander naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies