Gevulde eieren

6 maart 2023

Gevulde eieren

Het lijkt nog maar een week geleden dat ik recepten maakte voor de kerstdagen, maar nu staat Pasen alweer voor de deur.

Er komen vanaf nus dus regelmatig hapjes en desserts aan voor de Paasbrunch of het paasontbijt. Ik hou ervan!!

Voor mij staat Pasen gelijk aan zon, gezelligheid, veel eten, pastelkleuren, sinaasappelsap, vriendinnen en het startschot voor de lente. Het maakt dus niet uit of het -4 of 18 graden is, want in mijn ogen start de lente als het Pasen is. En laat dat nou iets zijn waar ik enórm vrolijk van word…

Deze gevulde eitjes staan perfect op de paastafel. Ze zijn eigenlijk heel simpel, maar er zit wel gewoon veel smaak aan én ze staan binnen 15 à 20 minuten op tafel. Ideale snack na al die broodjes, stollen, scones en croissants.

Duur: 15 minuten

6 eieren

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 grote eetlepels Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • 3 plakken bacon
  • Truffelmayonaise

Mocht je niet van truffel houden, vervang de truffelmayonaise dan voor normale of Japanse mayonaise.

Bereiding

  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren hier zo’n 9 minuten in. Spoel ze koud af en laat even goed afkoelen.
  • Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de plakjes bacon hier om en om krokant in.
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte door de helft. Haal voorzichtig het eigeel eruit en schep dit in een kommetje.
  • Prak de avocado en het eigeel samen. Voeg hier de paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout, citroensap en yoghurt aan toe. Prak dit allemaal door elkaar en zorg ervoor dat het een sausje wordt.
  • Schep het hele mengsel in een spuitzak (als je die niet hebt, doe je het gewoon met een lepel) en spuit toefjes avocadoroom in de eieren.
  • Snijd de plakjes bacon fijn en steek deze in de avocadoroom.
  • Garneer de eitjes met fijngesneden bosui en toefjes truffelmayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies