Gevulde aubergines met gehakt in tomatensaus

2 januari 2022

Gevulde aubergines met gehakt in tomatensaus

Het nieuwe jaar beginnen we met een héérlijke maaltijd!

Ik twijfelde of ik gehakt of pasta moest gebruiken voor dit recept, maar gehakt bleek een goede keuze.

Steeds vaker staat er een gerecht met aubergine bij mij op het menu, want is gewoon mega lekker.

Deze gevulde aubergines zijn echt héél makkelijk om te maken en ze staan binnen een half uur op tafel. Dat wil je toch!?

Mocht je niet van koriander houden, no problemo. Ik vind het heerlijk, maar het is alleen de versiering van het gerecht, dus laat het er gerust uit.

4 gevulde aubergines

Ingrediënten

• 2 aubergines

• 10 cherrytomaatjes

• 1 gele ui

• Feta blokjes

• Snuf oregano kruiden

• Snuf chilipoeder

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 200 gr tomatenblokjes

• 1 teen knoflook

• 300 gr half om half gehakt

• Peterselie

• Koriander

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de aubergines in tweeën en haal hem vanbinnen helemaal leeg met een lepel.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg na 2 minuten het gehakt en de peper en zout toe en bak deze mee.

• Als het gehakt al een beetje verkleurd is, voeg je de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano en chilipoeder toe en roer je alles goed door. Laat alles even 5 minuten pruttelen.

• Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

• Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines. Druk hier de tomaatjes in en verkruimel de feta erover. Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.

• Garneer de aubergines achteraf eventueel met wat peterselie en koriander.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies