Last minute nog opzoek naar een voorgerecht voor de kerstdagen dat echt méga simpel is, maar wel weer eens wat anders? Zoek niet verder, want ik heb het recept voor je!
Het is een carpaccio van eendenborst met pistache nootjes op een bedje van mango en rucola. Ik vond het er in ieder geval feestelijk uitzien en de smaak was ook een feestje in mijn mond.
Mocht je het toch te veel vinden, dan kun je het ook halveren en op een klein bordje serveren.
1 bord
Ingrediënten
• Handje rucola
• +- 10 tot 12 kleine plakjes gerookte eendenborst
• 4 eetlepels frambozen azijn
• 1 mango
• 3 eetlepels pistachenootjes
Bereiding
• Maak een bedje van rucola op je bord.
• Snijd de mango in dunne, rechte plakjes en leg deze op de rucola.
• Leg de plakjes eendenborst over elkaar op het linkerdeel van de mango.
• Snijd de pistache nootjes fijn en verdeel deze weer over het linkerdeel van de eendenborst.
• Schenk als laatste de frambozenazijn over de eendenborst.