Gepofte zoete aardappel met burrata en ham

22 februari 2024

Gepofte zoete aardappel met burrata en ham

Daar ben ik weer met mijn favoriet: burrata. Mocht er ooit een scan komen waarop je kan zien wat voor eten er allemaal in je lichaam zwerft, dan zul je bij mij zien dat ik van burrata’s aan elkaar vastzit. 🤣

Dit recept at ik in Barcelona en ik zei gelijk: “dit ga ik thuis namaken!!” Ik wist dat het simpel was, maar wel super lekker. Wel heb ik t recept wat aangepast met ham en kruiden.

Voor het poffen van zoete aardappel hoef je geen keukenprins- of prines te zijn, maar je moet wel geduld hebben…

Dit recept is perfect als bijgerecht!

1-2 personen

Duur: 10 minuten + 45-50 min oven

Gepofte zoete aardappel met burrata en ham

Ingrediënten

• 1 grote zoete aardappel

• 50 gr seranoham

• Handje zelfgemaakte granola (anders wat noten)

• 1 stracciatella burrata

• Snuf paprikapoeder

• Snuf Italiaanse kruiden

• Snuf kipkruiden

• Peper en zout

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Prik met een vork rondom in de zoete aardappel, zodat overal gaatjes inzitten.

• Leg de zoete aardappel op een vel folie. Smeer een beetje in met olijfolie, strooi peper, zout, Italiaanse kruiden, kipkruiden en paprikapoeder erover (wees hier niet zuinig mee) en vouw het blad folie dicht. Zet de zoete aardappel zo’n 55-60 minuten in de oven.

• Snijd de aardappel in de lengte doormidden, maar niet helemaal. Strooi er wat paprikapoeder in en over en schep de burrata erin. Garneer met de granola en plakjes seranoham.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies