Gepaneerde gambaspies

3 augustus 2021

Gepaneerde gambaspies

Wanneer ik verwachte of onverwachte visite krijg, wil ik altijd één of meerdere hapjes voor hun hebben. Eerst kocht ik deze altijd bij bijvoorbeeld de slager of viswinkel, maar tegenwoordig vind ik het geweldig om ze zelf te bedenken.
Als de reacties dan ook nog goed zijn, ben ik helemaal blij.
Deze gambaspies was een probeersel en viel zó goed in de smaak, dat ik er zelf ook versteld van stond.
8 spiezen
Ingrediënten
  • 24 grote gepelde gamba’s
  • Piri piri kruiden
  • Paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • Snuf knoflookpoeder
  • 2 bosuitjes
  • Handje gebakken uitjes
  • Sesamzaadjes
  • Japanse sesamsaus
Bereiding
  • Kruid de gamba’s met piri piri kruiden.
  • Kluts de eieren in een kom en maak een ander kommetje met paneermeel. Haal de gamba’s stuk voor stuk eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • Maak spiesjes met 3 gamba’s aan iedere spies.
  • Snijd het sjalotje fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie. Voeg vervolgens de spiesjes toe en bak deze om en om krokant. Draai af en toe even om.
  • Voeg een snuf knoflookpoeder toe aan de pan en strooi wat japanse sesamsaus over de spiezen aan beide kanten.
  • Wanneer de gamba’s klaar zijn leg je ze op een bord en giet je nog wat saus erover.
  • Voor de garnering strooi je er nog wat gesneden bosui, gebakken uitjes en sesamzaadjes aan toe.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies