Gemarineerde wortelen

9 december 2023

Gemarineerde wortelen

GEMARINEERDE, GEROOSTERDE WORTELEN

Hier een heerlijk bijgerecht en ik denk dat iedereen dit lust, ook al hou je niet zo van wortelen.

Deze marinade maakte ik ook eens voor over de pompoen en daar hebben wij het nog steeds wekelijks over. Een vriendin vroeg vorige of ik goed wilde nadenken over een dressing die ik ooit maakte. “Ik weet dat je 1000 recepten heb, maar je maakte ooit iets voor ons en weet je aub nog wat dat was?” Ik hoefde niet eens na te denken en wist gelijk waar het om ging.

Deze gemarineerde wortelen doen het goed als bijgerecht op de kersttafel. Geef iedereen een simpele wortel en al je gasten zullen tevreden zijn. Het hoeft niet altijd moeilijk en luxe. 😉

4-5 personen

Duur: 45 minuten

Gemarineerde, geroosterde wortelen

Ingrediënten

• 600 gram geschilde bospeen

• 6 eetlepels sojasaus

• 2,5 eetlepel honing

• 1 eetlepel sesamolie

• Snuf knoflookpoeder

• Peper en zout

• Handje cashewnoten

• 1 bosui

Bereiding

• Meng de soja, honing, sesamolie en knoflookpoeder in een kommetje. Smeer de bospeen hier mee in. Bewaar wel wat!

• Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier en zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden. Zet de laatste paar minuten op grillstand, maar zorg dat ze niet verbranden.

• Smeer de bospeen vervolgens nog een beetje in met het sojamengsel.

• Garneer met fijngesenden bosui en cashewnoten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies