Gemarineerde pompoen met paddenstoelenmix en pulled chicken

5 oktober 2022

Gemarineerde pompoen met paddenstoelenmix en pulled chicken

Het is alweer herfst en bij herfst hoort pompoen. Het liefst eet ik het elke dag, dus ik ben er nu ook lekker veel recepten mee aan het bedenken.

Deze pompoen is gemarineerd en dat maakte ik lang geleden ook al eens voor vriendinnen. Dit viel super goed in de smaak. Ik nam ver daarna eens wat hapjes mee naar ze en toen werd er zelfs gevraagd of ik die aub weer eens wilde maken. Wat bleek nou, die lagen al lang klaar.

Ik wilde daar weer eens iets mee doen en vandaar dit geweldige bordje. Pulled chicken doet het namelijk ook altijd goed en tja, die paddenstoelenmix…. Dat is gewoon een grote favoriet van mij. En het blijft toch mijn avondeten hé.

Om het wat makkelijker te maken, heb ik voorgesneden pompoenblokjes gebruikt voor dit recept. Ik hoor uit verschillende hoeken dat mensen het een akelig product vinden om te snijden, dus dit is véél makkelijker en gemak dient de mens.

2 personen

Ingrediënten

• 1 zak pompoenblokjes

• 6 eetlepels sojasaus

• 1,5 eetlepel honing

• 4 eetlepels sesamolie

• 1 kipfilet

• 1 blokje groentebouillon

• 1 bakje paddenstoelenmix voor pasta (of gewoon verschillende soorten paddenstoelen)

• 1 bosui

• 1 grote teen knoflook

• 1 gele ui

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 3 takjes tijm

• Feta

• Peterselie

Bereiding

• Meng de sojasaus, honing en sesamolie in een bakje. Proef of de smaak goed is, voeg anders nog een klein beetje soja en honing toe. Voeg de pompoen toe aan de marinade en meng alles met een lepel.

• Breng een pan met water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje hierover en kook de kip 15 minuten. Trek de kip vervolgens met twee vorken uit elkaar op een snijplank.

• Snijd de knoflook en ui fijn.

• Verdeel de pompoenblokjes (houd de marinade in het bakje) over een bakplaat met bakpapier. Strooi er peper en zout en wat paprikapoeder over en verdeel 1/3 van de knoflook en ui over de schaal. Haal de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi deze er ook over. Zet deze voor zo’n 20 minuten in de oven op 180 graden.

• Bak de overige ui en knoflook in een pan met olijfolie.

• Voeg de paddenstoelenmix, blaadjes van 1 takje tijm, wat peper en zout en wat paprikapoeder toe aan de pan. Bak lekker mee.

• Voeg als laatste de pulled chicken en marinade toe aan de pan. Mocht je niet veel marinade meer over hebben, maak dan een klein beetje extra. Roer alles goed door.

• Verdeel de pompoenblokjes over je bord en schep de paddenstoelen en pulled chicken erover.

• Garneer alles met fijngesneden peterselie en bosui en verkruimel er lekker wat feta over.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies