Gemarineerde pompoen met burrata

25 december 2022

Gemarineerde pompoen met burrata

Het mag vandaag dan wel eerste kerstdag zijn en iedereen heeft álle boodschappen al thuis, maar mocht je morgen ook nog gaan koken of heb je morgen lekkerr trek, dan is dit gerecht precies wat je wil. Je hoeft er namelijk bijna niets voor te doen en te kopen. Het meeste heb je al in huis.

Ik zat al 5 dagen te denken wat ik met burrata moest maken en ik wist het echt even niet. Gisteren had ik nog niets op de planning ‘s middags en opeens wist ik het. Nadat ik “burrata met pompoen” in m’n hoofd had, kwam de rest er rustig bij en zo werd het een heerlijke maaltijd of een perfect bijgerecht. Dit is namelijk super leuk om te delen (of gewoon in je eentje opeten net als ik).

Zet alles klaar en de pompoen in de oven. Zo kun je lekker The Holiday verder kijken onder je plaidje en heb je geluk, lekker eten en een verschrikkelijk knappe acteur in één. Wat wil n mens nog meer?

Dit gerecht staat nu op www.food-places.nl of je klikt op de link op mijn profiel.

#pumpkin #marinatedpumpkin #burrata #burratacheese #cheese #nuts #goodfood #christmasrecipes #christmas #lunch #starter

1 bord

Ingrediënten

  • 1 biologische pompoen AH (ronde)
  • 1 burrata
  • 2 handjes rucola
  • 1 grote eetlepel honing
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Sesamzaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • 1 sjalot
  • Handje pistache noten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 bosui
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de pompoen in tweeën, hol allebei de kanten uit met een lepel en snijd ze vervolgens in repen. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi wat paprikapoeder, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en peper en zout over de pompoen.
  • Meng de sojasaus, ketjap manis, honing en wat sesamzaadjes in een bakje. Proef zelf of de marinade lekker is, voeg anders nog iets meer van een ingrediënt toe. Smeer de pompoen rijkelijk in met de marinade en houd iets apart.
  • Snijd de sjalot in vieren en verdeel deze tussen de pompoen. Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en verdeel deze over de bakplaat. Zet de plaat voor ongeveer 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
  • Verwarm een pan en bak het amandelschaafsel hierin, totdat het bruin begint te worden.
  • Snijd de nootjes fijn en de bosui in ringetjes.
  • Beleg het bord met wat rucola en leg de pompoen erop. Leg de burrata in het midden en garneer alles met wat bosui, amandelschaafsel en pistache nootjes.
  • Schenk wat extra marinade over de pompoen.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies