Het GEWELDIGE vervolg op de rode curry risotto die al jaren viral gaat.
Na twee jaar wordt de rode curry risotto met gamba’s nog steeds gemaakt en opgeslagen en als je die eens hebt gemaakt, moet je deze ook maken.
Ik heb er dit keer andere groenten in verwerkt, heb een andere curry pasta gebruikt en ik heb de risotto afgetopt met kip in plaats van gamba’s. TOP dus!!!
De vorige risotto is inmiddels 9.000 keer opgeslagen op Instagram en tienduizenden keren op TikTok. Bizar!!
Ik kan maar 1 ding zeggen over deze risotto: je moet hem maken. 😉
3 personen
Duur: 50 minuten – 1 uur
Gele curry risotto met kip en burrata
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 100 ml droge witte wijn
- 300 gram kipfilet
- 3 eetlepels ketjap manis
- 800 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel citroensap (of meer naar wens)
- 1 stracciatella burrata
- 1,5 eetlepel gele curry pasta
- 1 eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
- 10 cherrytomaatjes
- 8 kastanjechampignons
- 250 ml kokosmelk
- Handje cashewnoten
Bereiding
- Breng een pan met het bouillonblokje en water aan de kook. Zet het vuur gelijk weer laag.
- Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.
- Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak totdat de korrel glazig wordt (paar minuten). Schenk dan de wijn op.
- Als de korrel de wijn heeft opgenomen, schenk je wat bouillon erbij. Ongeveer 2 of 3 diepe soeplepels, zodat de rijst onder water staat.
- Als de bouillon weer in de korrel is opgenomen, voeg je weer opnieuw bouillon toe. Herhaal dit steeds, totdat (bijna) al de bouillon op is.
- Snijd de champignons in plakjes en de tomaatjes door de helft. Bak in een aparte pan met olijfolie. Voeg dit na een paar minuten toe aan de pan met risottorijst.
- Voeg nu peper, zout, paprikapoeder en Curry Madras kruiden toe aan de pan en voeg de curry pasta toe.
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg het citroensap en de cashewnoten toe.
- Snijd de kip in stukjes en bak deze ondertussen in een pan met olijfolie. Voeg er peper, zout en ketjap manis aan toe.
- Proef of de korrel zacht genoeg is. Voeg anders nog wat bouillon toe, of wat boter toe.
- Schep de risotto op de borden en garneer met de stukjes kip en burrata.