Gele curry mosselen

13 juli 2023

Gele curry mosselen

Ze zijn er eindelijk weer: mosselen!

Zelf ben ik er echt gek op en ik zou het iedere dag kunnen eten, maar toch maak ik er niet heel vaak iets mee. In een restaurant bestel ik het ook niet zo snel, want het eet gewoon niet zo lekker.

Aangezien ik sinds een paar maanden gek ben van curry’s, wilde ik natuurlijk ook een pannetje mosselen met currysaus maken en dat is heel goed gelukt. Jeetje wat was dit lekker.

Ik ben nog veel meer recepten met curry aan het bedenken, maar ik hoop wel dat jullie dat lekker vinden. Ideeën genoeg namelijk…

Het fijne aan mosselen is dat ze echt zo klaar zijn. Iedereen kan dit maken en het is zo simpel!

1-2 personen

Duur: 15-20 minuten

Gele curry mosselen

Ingrediënten

• 1 kilo mosselen (2 kan ook. Ingrediënten blijven hetzelfde)

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 1 grote eetlepel gele curry pasta

• 350 ml kokosmelk

• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer

• 1 theelepel kerriepoeder

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel gemalen komijnzaad

• Peper en zout

• Scheut water

• Eventueel wat koriander

Je kunt dit eten met brood of bijvoorbeeld wat rijst.

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een grote soeppan met olijfolie.

• Schep na een paar minuten de gele curry pasta erbij, voeg de kokosmelk toe en strooi de paprikapoeder, komijnzaad, kerriepoeder, curry madras kruiden, peper en zout erover. Roer alles heel goed door elkaar. Voeg als laatste een scheutje water toe.

• Was de mosselen allemaal onder de kraan. De mosselen die open blijven staan, gooi je weg.

• Voeg alle mosselen toe aan de pan met currysaus en breng aan de kook. Kook de mosselen zo’n 2-3 minuten met de deksel op de pan en schep dan even om. Laat nog even kort koken en wanneer alle mosselen openstaan, zijn ze klaar.

• Schep de mosselen op je bord met de saus en garneer met eventueel wat koriander als je dat lust. Eet dit met brood of iets anders wat je lekker vindt.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies