Gegrilde groenten salade

15 september 2022

Gegrilde groenten salade

Zo nu en dan nodigen mijn vriendin en ik elkaar uit om eens samen te gaan koken en eten. Dit keer at ik bij Marit en het moest iets gezonds zijn, aangezien een pasta mij geen goed idee leek na de vakantie van een paar dagen geleden.

Samen maakten wij een gegrilde groenten salade en dat is eigenlijk altijd super lekker als je het mij vraagt.

De combinatie van de nootjes, gegrilde groenten, kruiden en feta is echt super goed. En hij is super makkelijk te maken, dus reden genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Wanneer ik nu naar buiten kijk word ik boos en chagrijnig van het weer en ik denk dat deze heerlijke salade met warme groenten je dag helemaal goed zal maken. Dat heeft hij bij mij wel gedaan (of kwam dat door een lekker wijntje en flatbreads met pesto en groenten erbij?).

2 borden

Ingrediënten

• 2 baby romaine sla

• 1 rode paprika

• 1 1/2 aubergine

• 6 romatomaatjes

• 5-6 grote champignons

• 3 eetlepels gemixte nootjes ongezout

• 1 teen knoflook

• 1 theelepel paprikapoeder + extra

• 1 theelepel oregano + extra

• Peper en zout

• 1 avocado

• 1 bosui

• Feta kaas

• +- 5-6 eetlepels kikkererwten

• Olijfolie

Bereiding

• Pluk de sla en verdeel deze over de borden.

• Snijd de aubergine in de lengte doormidden en vervolgens in reepjes. Snijd het teentje knoflook fijn. Bak de aubergine reepjes in een grilpan en anders in een normale pan. Verdeel de knoflook erover en strooi er wat paprikapoeder, oregano en peper en zout over. Draai deze af en toe om.

• Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Bak deze in een pan met olijfolie samen met de tomaatjes. Voeg hier nog wat paprikapoeder en oregano aan toe en roer steeds goed door.

• Laat de kikkererwten uitlekken en dep deze droog op een bord. Bak deze vervolgens in een pan met olijfolie, wat peper en zout en wat paprikapoeder in een aparte pan. Hussel ze steeds om. Deze zijn klaar als ze donker en krokant zijn.

• Snijd de nootjes fijn, de bosui in ringetjes en de avocado in plakjes.

• Verdeel de groenten over de sla op de borden en leg daarop de plakjes avocado en strooi er wat kikkererwten over.

• Garneer alles met de bosui, nootjes, verkruimelde feta (hoeveel je zelf wil) en nog een scheut olijfolie.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies