Gefrituurde risottoballetjes met pesto

17 oktober 2021

Gefrituurde risottoballetjes met pesto

Gefrituurde arancini balletjes als deze heb ik al eens gemaakt, maar dan een grotere versie en als maaltijd. Die vielen zó goed in de smaak, dus daarom nu de kleinere versie en dit keer met pesto.

Risotto en ik zijn beste vrienden en ik denk dat pesto ook bij veel mensen wel in de smaak valt.

Ik maakte deze als hapje voor vriendinnen en proefde hem ‘s middags al even voor. Het is dat mijn vriendinnen wisten dat ze hapjes kregen, anders had ik ze allemaal tegelijk opegegeten.

+- 15 balletjes

Ingrediënten

• 1/2 pak risottorijst

• Grote scheut witte wijn (1,5 glas)

• 1 teen knoflook

• 1 rode ui

• 5 grote theelepels pesto

• Handje pijnboompitten

• 5 eetlepels parmezaanse kaas

• 1 blokje groente bouillon

• +- 800 ml water (hoeft niet allemaal op)

• Klont boter

• Paneermeel

• 2 eieren

• Bloem

Bereiding

• Zet een steelpannetje met het water en de bouillon op het vuur en breng aan de kook. Zet dan gelijk weer op lager vuur.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze totdat hij glazig is geworden. Voeg dan de wijn toe.

• Wanneer de wijn is opgenomen, voeg je wat bouillon toe, zodat de rijst weer onder water staat. Wanneer dit is opgenomen doe je hetzelfde en dit herhaal je steeds.

• Wanneer je ziet dat de risotto al wat romig is geworden, voeg je wat peper en zout toe en schep je de pesto erbij. Roer goed door elkaar.

• Voeg nu de parmezaanse kaas en een klont boter toe en roer weer goed door. Proef even of de korrel al zacht is, anders voeg je nog wat bouillon of boter toe.

• Laat de risotto een paar uur goed afkoelen.

• Maak daarna 3 kommetjes. Één met een laagje bloem, één met een 2 geklutste eieren en één met een laag paneermeel.

• Maak allemaal kleine, ronde balletjes van de risotto en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit totdat alle risotto op is.

• Voeg vervolgens een flinke laag olijfolie toe aan een grote pan en frituur de balletjes zo’n 6 minuten om en om op hoog vuur. Wanneer ze bruin en krokant zijn, zijn ze klaar.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies