GEFRITUURDE OLIJVEN
Olijven. Je houdt ervan of je houdt er absoluut niet van. Ik ben een liefhebber!!
Olijven met pit vind ik toch een dingetje, maar ik eet ze wel altijd op. Ik weet nog dat ik op solotrip was naar Ibiza en bij ieder gerecht kreeg ik grote olijven met pit. Ik voelde mezelf een beetje raar om steeds weer zo’n heel bakje op te eten en al die pitten uit m’n mond te halen. 🤣
Dit is echt het ideale bijgerecht, óf je serveert deze gefrituurde olijven als lekker hapje. Zo eet je ze echt nooit en het is zó lekker.
3 personen
Duur: 20 minuten
Gefrituurde olijven
Ingrediënten
- 1 pot groene olijven zonder pit (240 gr)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kipkruiden
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1 ei
- Paneermeel
- Bloem
- Rasp van 1 citroen
Ik at dit met citroenmayonaise. Deze kun je kopen, of zelf maken.
Bereiding
- Maak 3 bakjes. Één met bloem + paprikapoeder + Italiaanse kruiden + kipkruoden + peper en zout, één met een geklutst ei en één met paneermeel.
- Dep de olijven droog en haal eerst door de bloem, dan door het bakje met ei en dan door het paneermeel.
- Laar een laagje olijfolie goed heet worden in een pan en frituur de olijven om en om krokant in de pan.
- Garneer de olijven met wat citroenrasp en eet ze met citroenmayonaise.