Gebakken geitenkaas salade

17 september 2021

Gebakken geitenkaas salade

Sommige vinden het gek, maar ik ben echt gek op salades. Niet zo’n een waar je alleen maar droge sla eet na twee happen tomaat en kip, maar eentje wat méga goed gevuld is en waar alles op zit waar ik blij van word.
Eentje als deze dus.
Deze is gevuld met onder andere zoete aardappel, aubergine, avocado en gebakken geitenkaas. Hoe lekker wil je het hebben?
1 persoon
Ingrediënten
  • Zakje rucola
  • 1 zoete aardappel
  • 3 bolletjes geitenkaas (bettine)
  • +- 7-8 rode en oranje tomaatjes
  • Handje pecannoten
  • 1/2 avocado
  • 1/2 groene paprika
  • 2/3 aubergine
  • Honing mosterd dressing

Bereiding

  • Kook de zoete aardappel in een pan met wat zout zo’n 9 minuten.
    Snijd hem vervolgens in kleine stukjes of plakjes en bak deze met wat peper en zout in een pan met olijfolie.
  • Snijd de avocado en paprika in reepjes, de aubergine in plakken en daarna in tweeën en de tomaten in tweeën.
  • Bak de aubergine en groene paprika met wat peper en zout in een pan met olijfolie.
  • Bestrooi beide kanten van de geitenkaas bolletjes met wat paneermeel en bak deze heel kort om en om in een pannetje met olijfolie. Leg ze vervolgens op je bord met een laag rucola sla.
  • Verdeel de avocado en tomaatjes, samen met de gebakken aubergine, zoete aardappel en paprika ook over je bord.
  • Schep wat lepels dressing over de salade en garneer het nog met wat pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies