Garnalencocktail met broodkruim

10 december 2023

Garnalencocktail met broodkruim

GARNALENCOCKTAIL MET BROODKRUIM

Een garnalencocktail mag natuurlijk echt niet ontbreken tijdens de feestdagen. Ik heb onlangs een méga lekkere kipcocktail gemaakt, maar deze met garnalen is ook echt heerlijk.

Ik ben gek op broodkruim en verdeel dat het liefst over ieder gerecht. Broodkruim van brioche brood is natuurlijk “out of this world”. ZO lekker!!!!

Doordat de garnalen over de rand van het glas hangen, wordt het gelijk een luxe gerecht. Hoe leuk is dat?

2 personen

Duur: 15 minuten

Garnalencocktail met broodkruim

Ingrediënten

• 1 brioche broodje

• 1/2 avocado

• 8 takjes bieslook

• 75 gr Hollandse garnalen

• 2 kleine handjes ijsbergsla

• 4 romatomaatjes

• Peper en zout

• 6 kleine theelepels cocktailsaus

• 2 eetlepels pistache noten

Bereiding

• Verkruimel het brioche broodje en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet voor 10 minuten op 180 graden in de oven.

• Snijd de tomaatjes, avocado en pistache fijn.

• Beleg de glazen met wat ijsbergsla en schep daarop de avocado, tomaatjes en pistache. Strooi er peper en zout over.

• Snijd de bieslook fijn en verdeel deze ook over de glazen en schep er wat cocktailsaus op.

• Verkruimel het brioche over de glazen en hang de Hollandse garnalen aan de rand.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies