Fruitsalade met burrata en croutons

2 juli 2022

Fruitsalade met burrata en croutons

Ben jij in de zomer ook vaak achter de bbq te vinden (of stokbrood met kruidenboter aan het eten aan tafel en wachten op degene die achter de bbq staat)? Dan hoort deze frisse salade er vanaf nu echt bij.

Vroeger vond ik het altijd lekker om zoveel mogelijk vis, vlees, brood en 5 soorten saus te eten tijdens deze zomerse etentjes. Ik wil niet zeggen dat ik dat nu niet meer lekker vind, want zet het voor me neer en ik eet het allemaal op zonder te kauwen, maar ik vind bbq of zomerse etentjes in de tuin op een andere manier ook lekker.

Denk daarbij aan gegrilde groenten met kruiden, heerlijke pasta salades of fruitsalades.

Deze fruitsalade met onder andere wilde perzik (die zijn momenteel bizar lekker), meloen, prosciutto ham, burrata en basilicumolie, is echt perfect voor op de eettafel in de tuin.

En oja, de croutons maken het weer helemaal af.

1 salade

Ingrediënten

• 3 wilde perziken

• 1/2 groene meloen

• 1 burrata

• 5 plakken prosciutto ham

• Basilicumblaadjes

• Basilicumolie

• Handje pecannoten

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1,5 brioche bol

Bereiding

• Snijd de brioche bollen in stukken en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Strooi er wat zeezout over en besprenkel met olijfolie.

• Zet de schaal voor zo’n 7-8 minuten in de oven op 180 graden. Je ziet vanzelf of de croutons klaar zijn. Ze moeten knapperig zijn en niet te donker.

• Snijd de meloen en perzik in stukjes en verdeel deze over je bord.

• Trek de burrata uit elkaar en verdeel deze met de croutons en plakjes ham over de meloen en perzik.

• Snijd wat pecannoten fijn en garneer de salade met de pecannoten, wat italiaanse kruiden, basilicumolie en wat takjes basilicum.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies