Afgelopen zaterdag was het heeeeel warm, moest ik heel veel koken en had ik niets bedacht om te lunchen die dag. Ik besloot om te kijken wat ik allemaal thuis had en daar kwam deze frisse salade uit.
Eigenlijk is dit een hele simpele salade, maar hij is wel lekker en fris voor de warme dagen. Het hoeft natuurlijk niet altijd lang te duren en moeilijk te zijn.
Ik ben echt een salade liefhebber en kan het echt iedere dag eten. Niet altijd dezelfde natuurlijk, maar een goedgevulde salade met groenten vind ik echt geweldig.
1 persoon
Duur: 15 minuten
Frisse zomersalade
Ingrediënten
- Handje rucola
- Handje ijsbergsla
- 5 cherrytomaatjes
- 1/3 komkommer
- 2 eieren
- 5 kleine plakjes gerookte zalm
- 1/2 avocado
- 1/2 vleestomaat
- Handje pecannoten
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
Dressing:
- 3 grote eetlepels Griekse yoghurt
- Drukje citroensap (1 theelepel)
- +- 5 grote blaadjes basilicum
- Peper en zout
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een kom. Snijd de basilicum daarvoor fijn. (Je kunt ook een andere frisse dressing gebruiken)
- Kook de eieren in een pan met water zo’n 8 minuten, spoel koud af en snijd door de helft.
- Meng de rucola en ijsbergsla in een bord.
- Snijd de komkommer in stukjes, de avocado in reepjes en de tomaatjes door de helft. Verdeel deze samen met de zalm, pecannoten en het ei over je bord. Garneer alles met de dressing, peper en zout en paprikapoeder.