Frisse vissalade

12 juli 2023

Frisse vissalade

Deze salade is voor alle visliefhebbers. Zelf ben ik een échte vis eter en een salade als deze kan ik dan ook iédere dag eten.

Ik merk dat ik best veel recepten van salades deel en ik hoop dat jullie dat lekker vinden, want ik eet die echt het liefste tijdens de warme dagen. Vanavond maak ik rode curry mosselen en ik zweet nu al bij het idee.

Twee jaar geleden kwam een vriendin mosselen bij mij eten middenin de zomer. ik weet nog goed dat wij twee waaiers naast ons hadden staan en een handdoek in de hand, want het zweet kwam overal vandaan.

Maarrrr dat zijn zorgen voor vanavond, dus probeer nu maar deze heeeerrrlijke vissalade die binnen een paar minuten op tafel staat.

2 personen

Duur: 10-15 minuten

Frisse vissalade

Ingrediënten

• Romana sla

• 1 rijpe avocado

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• 2 eieren

• 75 gr Hollandse garnalen

• 100 gr gerookte zalm

• 100 gr crabchunks

• Snuf paprikapoeder

• 8 cherrytomaatjes

• 2 handjes pecannoten

• 2 eetlepels gebakken uitjes

• 2 briochebroodjes

• 4 eetlepels sesamsaus kewpie

Bereiding

• Snijd de briochebroodjes in blokjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat voor 8 minuten in de oven op 180 graden (of totdat de broodjes bruin en krokant zijn).

• Prak de avocado, citroensap en wat peper en zout met een vork.

• Kook de eieren in een pan met water zo’n 8 minuten. Spoel koud af, pel de eieren en snijd deze in vieren.

• Verdeel de sla over de borden en voeg hier de Hollandse garnalen, plakjes zalm en crabchuncks aan toe.

• Snijd de tomaatjes door de helft en voeg deze met de pecannoten, brioche croutons en gebakken uitjes ook toe. Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de salade.

• Schep het avocadomengsel in het midden van de borden en garneer alles met wat sesamsaus.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies